Conferència a l’Institut Cervantes de Sidney, Austràlia

El Prof. Dr. Sergio Nasarre ha impartit la conferència “Are robots going to be our new flatmates? How housing is going to look like in the future? ” el 17 de febrer de 2020 a l’Institut Cervantes de Sidney d’Austràlia.

 

Xarxa d’atenció integral a les persones sense llar de Tarragona

El proppassat 6 de febrer es va celebrar la reunió plenària anual de la Xarxa d’atenció integral a les persones sense llar de Tarragona, de la que la Càtedra en forma part, juntament amb 26 entitats més per tal de treballar de manera coordinada per abordar el fenomen del sensellarisme a la ciutat.

Més informació a https://www.tarragona.cat/serveis-a-la-persona/noticies/serveis-a-les-persones/noticies-2020/ahir-es-va-celebrar-la-reunio-anual-de-la-xarxa-d2019atencio-integral-a-les-persones-sense-llar

 

Col·laboració amb TV Reus

El propassat 17 de febrer el nostre company Andrés Labella va ser entrevistat a TV Reus per explicar el rol que juga el dret a l’habitatge per fer possible el dret a la vida de forma independent i en la comunitat reconegut a l’article 19 de la Convenció de Nova York, així com l’estratègia catalana per a la desinstitucionalització. L’entrevista està disponible al següent enllaç: https://youtu.be/1TUgOuOCCVE

Pla Local d’Habitatge de l’Ajuntament de Tarragona

La Càtedra UNESCO d’habitatge de la URV participa a la redacció del Pla Local d’Habitatge de l’Ajuntament de Tarragona

https://www.diaridetarragona.com/tarragona/Tarragona-ultima-el-nuevo-Pla-Local-de-lHabitatge–20200217-0058.html

https://www.diaridetarragona.com/tarragona/Arranca-el-proceso-participativo-para-el-Pla-Local-de-lHabitatge-de-Tarragona-20200224-0060.html

Australian Housing and Urban Research Institute (AHURI)

El Prof. Dr. Sergio Nasarre ha visitat l’Australian Housing and Urban Research Institute (AHURI) de Melbourne (Australià), el dia 14 de febrer, per a conèixer la coordinació de la recerca i la transferència de coneixement en mataria d’habitatge

https://www.ahuri.edu.au

Participació a Tv3

El proppassat 6 de febrer, la Dra. Núria Lambea va participar com a experta convidada al Programa de “Tot es mou” de la Televisió de Catalunya, per parlar sobre els pisos d’APROP de Barcelona i sobre el dret a l’habitatge.

https://www.ccma.cat/tv3/alacarta/tot-es-mou/pisos-contenidor-una-opcio-de-futur/video/6028743/

 

Revista: Acento.com.do

La Dra. Maridalia Rodríguez Padilla ha publicat l’article “Leasing habitacional o alquiler con opción a compra financiero” a la columna d’opinió Aleph Jurídico de la Revista Acento.com.do. En aquesta ocasió examina la figura contractual atípica del leasing aplicat al mercat residencial com a mitjà d’accés a l’habitatge i com a instrument d’inclusió financera. En la seva anàlisi detalla l’aplicació d’aquest producte financer segons les legislacions d’Hondures, Xile i Colòmbia, així com els avantatges de la implementació d’aquesta figura per a contribuir en la solució dels problemes d’habitatge en altres Estats.

https://acento.com.do/2020/opinion/8774440-leasing-habitacional-o-alquiler-con-opcion-a-compra/

Conferència internacional

El dia 13 de febrer, el Prof. Dr. Sergio Nasarre ha impartit la  conferència “Success of Spanish condominiums and theur challenges in post-crisis millenials times”  al International Research Forum on Multi-Owned properties de la Deakin University de Melburne, Austràlia.

https://www.deakin.edu.au/about-deakin/events/international-research-forum-on-multi-owned-properties

8è Seminari internacional

El proppassat dia 5 de febrer el Prof. Dr. Dr. Christoph U. Schmid va impartir la ponència “Alleviating Housing Shortage and Intensification through Rent Freeze and Rent Caps? The case of the City of Berlin”, en el marc del 8è Seminari científic internacional organitzat per la Càtedra UNESCO d’Habitatge de la URV.

https://housing.urv.cat/portada/congressos/8e-seminari-cientific-internacional/