Vols investigar a la Càtedra?

La Càtedra UNESCO d’habitatge de la Universitat Rovira i Virgili acull investigadors/es visitants, tant a nivell nacional com internacional i de qualsevol disciplina, que vulguin efectuar una estada de recerca de curta o llarga durada en recerca sobre habitatge. Els/les investigadors/es visitants juguen un paper important en la nostra recerca, permetent compartir experiències, coneixements i creant xarxes de recerca sobre l’habitatge.

Per a sol·licitar ser investigador/a visitant, s’ha d’enviar un email a nuria.lambea@urv.cat indicant nom i cognoms, e-mail de contacte i motius o interessos per visitar-nos.

Per què a la Càtedra UNESCO d’habitatge de la URV?

La Universitat Rovira i Virgili (URV) és la universitat pública del sud de Catalunya i ocupa el 83º millor del món en Universitat menors de 50 anys i entre les 500 millors universitats segons Times Higher Education 2016 i l’Academic Rànquing of World Universities 2016 (Xangai Classificació ). És la 3ª Universitat espanyola amb major productivitat científica. S’ensenya a 15.000 estudiants repartits entre els 47 títols de grau i 49 màsters.

El 2016, la UNESCO va reconèixer la Càtedra d’Habitatge URV com la seu de la primera Càtedra UNESCO de l’habitatge en el món. Reuneix investigadors que s’han ocupat de l’habitatge durant els últims 20 anys. Entre juliol de 2013 i de novembre de 2016, els membres de la Càtedra han publicat 72 treballs de recerca en 9 països i s’han dut a terme 173 conferències en 25 més. Ha estat convidada a redactar cinc lleis tant a nivell d’Espanya com de Catalunya en matèria d’habitatge assequible, de tinences de l’habitatge i de protecció dels consumidors  hipotecaris. Ha participat en 4 projectes finançats per la UE (Parlament Europeu i Comissió Europea) amb tasques de coordinació. Ha organitzat 11 workshops per als professionals de l’habitatge i responsables polítics en 2015 i 2016. La Càtedra UNESCO d’Habitatge compta amb el suport explícit de 10 partners públics i privats. Organitza dos cursos de postgrau, en mediació i per a la formació dels agents immobiliaris.

A més a més, la ciutat de Tarragona té un clima, patrimoni i entorn inigualables, per a viure-hi, dur a terme estades de recerca i organitzar congressos internacionals.

Al ser investigador/a visitant a la Càtedra tindràs l’oportunitat de ser ponent als workshops que s’organitzen, tenir un lloc de treball adequat i biblioteca especialitzada.

La Càtedra i la URV