Webinar: “La mediació com a política pública. Una eina per a la gestió urbana”

Dia i hora. 25 de gener de 2021 a les 17h. CET (Argentina 13h.).

Altres zones horàries:
Europa central: 17h.
Europa de l’Est: 18h.
Mèxic/Nicaragua / Hondures / Guatemala / El Salvador / Costa Rica: 10h
Perú / Panamà / Equador / Colòmbia: 11h.
República Dominicana / Veneçuela / Paraguai / Puerto Rico / Haití / Cuba / Xile / Bolívia: 12h.
Uruguai / Brasil: 13h.
Sant Francesc, USA: 8h.
Washington, EUA: 11h.

Idioma: castellà.

Sessió a través de Microsoft Teams.

Canal d’accés: https://tinyurl.com/yaz6kthk

Motivació: L’increment de conflictes judicials motivats arran de la pandèmia ha tornat a posar de manifest les limitacions del procés judicial per a resoldre alguns dels assumptes relatius a l’accés a l’habitatge i les relacions entre veïns. La crisi sanitària i social ha accentuat la percepció que coexistim, però no convivim posant en relleu la necessitat d’afavorir polítiques d’habitatge que prevegin mecanismes de resolució de conflictes que promoguin el diàleg i la col·laboració. Per aquests motius, la Càtedra UNESCO d’habitatge de la URV, en col·laboració amb el Postgrau en Mediació i Resolució de Conflictes de la FURV, ha reunit experts, nacionals i internacionals, per a analitzar els beneficis de la mediació aplicada a política pública com a eina en la gestió de l’urbà.

Ponents:

  • Prof. Xavier Pastor: Politòleg i conflictòleg. Director del Postgrau de Resolució de Conflictes Públics, Fundació UdG. Professor del programa de conflictologia dels Estudis de Dret i Ciència Política de la UOC.
  • Prof. Alejandro Nató: Advocat, procurador, mediador i especialista en gestió de conflictes públics. Responsable de l’Oficina de Gestió de Conflictes de la Defensoria de el Poble de la Nació Argentina i Professor Titular de la Càtedra de Dret Llatinoamericà de la Universitat de Buenos Aires. President de CIEDAPAS.
  • Arq. Anna Fabregat: Presidenta de l’Agrupació d’Arquitectes Experts Pericials, Forenses i Mediadors (AAEPFMC) de el Col·legi d’Arquitectes de Catalunya (COAC).

Amb la moderació de la Sra. Emma López Solé, consultora en gestió de conflictes, codirectora i coordinadora del Postgrau de Mediació i Resolució de Conflictes de la Fundació Universitat Rovira i Virgili i membre de la Càtedra UNESCO d’Habitatge.

L’esdeveniment s’emmarca dins de les activitats desenvolupades per a la celebració del Dia Europeu de la Mediació. Per a més informació accedeixi al següent enllaç:

http://justicia.gencat.cat/ca/ambits/mediacio/mediacio_dretprivat/dia_europeu_mediacio

Inscripcions: Les persones que desitgin acreditar l’assistència a aquest acte com a formació continuada han d’inscriure’s a través del correu electrònic office.housing@urv.cat