Acte de presentació del llibre La gestión de la vivienda social en clave europea

El dijous 12 de maig de 2022 va tenir lloc l’acte de presentació del llibre “La gestión de la vivienda social en clave europea”, obra de la Dra. Núria Lambea, publicat per l’editorial Tirant lo Blanch. Aquest llibre és fruit de la seva tesi doctoral, reconeguda amb el Premi Extraordinari de Doctorat de la URV i dirigida pel Prof. Dr. Sergio Nasarre.

La presentació va anar a càrrec del Dr. Carles Sala, secretari d’Habitatge i Inclusió Social, Departament de Drets Socials, Generalitat de Catalunya, i de la Sra. Carme Trilla, presidenta de la Fundació Hàbitat3 i de l’Observatori Metropolità de l’Habitatge de Barcelona. També es va comptar amb les intervencions del Sr. Ignacio Escalante, membre del departament d’edició de Tirant lo Blanch, el Dr. Héctor Simón, director de la Càtedra UNESCO d’Habitatge de la URV i el Prof. Dr. Sergio Nasarre, catedràtic de Dret civil de la URV.

L’objectiu d’aquesta obra és respondre a la necessitat existent a Espanya de disposar d’un marc legal comú i funcional per als proveïdors i gestors d’habitatge social, que permeti estructurar i millorar l’eficiència d’un sector atomitzat i desestructurat. És per això que compta amb una anàlisi exhaustiva no només dels models de gestió d’habitatge social a Espanya, sinó també de models de gestió en àmbit comparat (model de housing association anglès i de woningcorporatie neerlandès, gestió privada sense ànim de lucre). Es pot veure més informació d’aquest llibre a: https://housing.urv.cat/portada/recerca/publicacions/. I es pot adquirir a https://editorial.tirant.com/es/detalle?articulo=9788413976181

L’acte es va fer en format presencial, a la Sala de Graus del Campus Catalunya de la Universitat Rovira i Virgili, tot i que també es va poder seguir en streaming. El seu enregistrament pot trobar-se a: