Urban October 2020

La Càtedra UNESCO d’Habitatge de la URV ha contribuït en el report de l’Octubre Urbà 2020 editat per ONU Habitat internacional. Dit informe recull els principals esdeveniments realitzats en el marc de la celebració del Dia Mundial de les Ciutats en el qual es van presentar 753 esdeveniments en més de 74 països i 230 ciutats. En concret, el webinar organitzat per la Càtedra “L’habitatge col·laboratiu”. Per ampliar aquesta informació podeu consultar l’enllaç.

Curs

El curs d’Agent Immobiliari i Gestió de la Propietat que organitza la Càtedra dóna resposta a la necessitat d’acreditar un nivell formatiu per part dels qui exerceixen l’activitat immobiliària i t’ofereix totes les eines i competències necessàries per a exercir la professió amb totes les garanties.
És virtual i està homologat per l’Agència de l’Habitatge de Catalunya i la seva superació permet la inscripció en el Registre d’Agents Immobiliaris de Catalunya.
Tota la informació està en: https://housing.urv.cat/portada/docencia/curs-agent-immobiliari/

 

 

 

 

Entrevista

El Prof. Dr. Sergio Nasarre Aznar parla sobre “Leyes como la 1/2013 y la 5/2019, están dificultando el acceso a la propiedad de muchas familias”. Revista de los Registradores de España, núm. 94.

Link: https://revistaregistradores.es/sergio-nasarre/

 

Clausura del Postgrau en Polítiques d’Habitatge 

El 20 de juliol  va tenir lloc la clausura del Postgrau en Polítiques d’Habitatge de la Fundació URV que, a causa de les circumstàncies actuals, es va haver de celebrar de manera virtual.

Així, tanquem la primera edició d’un Postgrau que ofereix una formació holística i interdisciplinar en polítiques d’habitatge, de la mà dels millors experts en el camp acadèmic i professional. I ho fem molt satisfets, amb uns estudiants exemplars, molt implicats i de gran professionalitat.

Ja estem en marxa preparant la segona edició, que també es desenvoluparà de manera virtual com enguany.

Inscripcions obertes: https://www.fundacio.urv.cat/es/formacion-permanente/oferta/ficha/?pe_codi=DPPHADA-A1-2021-2

Per a més informació: https://housing.urv.cat/es/portada/docencia/postgrau-en-politiques-dhabitatge/

 

 

Publicació

La Sra. Silvana Canales Gutiérrez ha publicat el capítol de llibre “Collaborative economy in the tourism industry: the new deal for consumers in the European Union” a la monografia “Sustainable and Collaborative Tourism in a Digital World”, de l’editorial anglesa Goodfellow publihers.

Link: https://www.goodfellowpublishers.com/academic-publishing.php?promoCode&partnerID&content=story&storyID=446

Revista Housing

Ja s’ha publicat en obert el núm. 15 de la revista semestral “Housing” de la Càtedra. Es pot baixar en https://housing.urv.cat/wp-content/uploads/2021/07/HousingCHURV15.pdf

Tots el números están a: https://housing.urv.cat/portada/recerca/newsletter/

 

Publicació

La Dra. Maridalia Rodríguez-Padilla en coautoria amb l’especialista de dret immobiliari Denisse Härtling de l’Observatorio Judicial Dominicano (OJD-Funglode), ha publicat al número 19 de la Revista Saber y Justicia de l’Escola Nacional de la judicatura de la República Dominicana (ENJ), l’article titulat “Ley de alquileres y desahucios: propuestas legales para un parque de vivienda en equilibrio”. En l’esmentada contribució es fa una anàlisi dels punts més rellevants de l’actual Projecte de Llei General de Lloguers de Béns Immobles i Desnonaments que revisa el Congrés Nacional de la República Dominicana i s’aporten diferents recomanacions amb la finalitat que es pugui aconseguir una regulació eficient del mercat de lloguer d’habitatge, i amb això poder incrementar l’oferta d’habitatge adequat. L’article es troba disponible a l’enllaç.

Diari de Tarragona

Habitatge assequible i sostenible. Dra. Núria Lambea Llop. Diari de Tarragona. 11/07/2021

https://www.diaridetarragona.com/opinion/Vivienda-asequible-y-sostenible-20210712-0044.html

Premsa

El Prof. Dr. Sergio Nasarre Aznar parla per a La Vanguardia sobre ni compra ni lloguer: hi ha altres formes de tenir sostre.

https://www.lavanguardia.com/economia/bolsillo/20210706/7578539/vivienda-alternativa-compra-alquiler-bolsillo-podcast.html

Beca predoctoral en Dret de l’habitatge i noves tecnologies

Vols fer una tesi doctoral en l’àmbit del Dret i les noves tecnologies? El Housing Research Group de la Universitat Rovira i Virgili ofereix la beca predoctoral “habitatge i blockchain” en el marc del Programa Martí Franquès, amb l’objectiu que l’estudiant seleccionat s’iniciï en la recerca en matèria de l’aplicació de la tecnologia blockchain, smart contracts i tokenització en la gestió i les transaccions de l’habitatge (compra-venda, lloguer, préstecs hipotecaris, gestió de comunitats i cooperatives, etc.). El termini per a presentar-se finalitza el proper 6 de setembre. Tota la informació sobre el projecte i els requisits es poden trobar a: sgr.urv.cat/cgi-bin/programes/application/detall.cgi?conv=2021PMF-PIPF-&ordre=19&idioma=CAT i urv.cat/ca/recerca/suport/programes/urv/programa-marti-franques/pipf/2021-programa-marti-i-franques-1a-edicio/