Participació a la Conferència “Concrete Actions for Social and Affordable Housing. Housing policy in Europe and Latvia”

El Prof. Dr. Sergio Nasarre i la Dra. Núria Lambea van participar, el passat 19 de març, a la Conferència online “Concrete Actions for Social and Affordable Housing. Housing policy in Europe and Latvia”, organitzada per Friedrich-Ebert-Stiftung Baltic States, FEPS i Brīvības un solidaritātes fonds. Amb la seva ponència “Learning from inclusive, sustainable and affordable national initiatives across Europe. Presentation of the research”, van presentar la metodologia i els resultats de l’informe “Concrete actions for social and affordable housing in the EU”.

La Conferència es troba disponible al següent enllaç: https://www.youtube.com/watch?v=e8yFPTkK1FQ

Diari de Tarragona

La Dra. Gemma Caballé Fabra i la Dra. Estela Rivas Nieto escriuen pel Diari de Tarragona sobre “La cara B de la propuesta de Ley de Vivienda”.

Link: https://www.diaridetarragona.com/opinion/La-cara-B-de-la-propuesta-de-Ley-de-vivienda-20210324-0013.html

Comunicació

La Dra. Maria Font i la investigadora predoctoral Silvana Canales van presentar, el dia 16 de març de 2021 de forma virtual, la comunciació conjunta “Las plataformas virtuales de la economía social: una vía más de acceso a la vivienda“, en el marc del Simposio III: Vivienda y personas en situación de especial vulnerabilidad del I Congreso Internacional de Derecho de la Unión Europea.La UE ante los Objetivos de Desarrollo Sostenible, organitzat per la Universitat de La Laguna.

Premsa

Poden trobar en lliure accés totes les col·laboracions en premsa de la Càtedra Unesco d’Habitatge de la URV, mostrant resultats de la seva recerca, des de 2015 fins a 2020;  a https://housing.urv.cat/aparicionsmitjans/collaboracions/

 

ENHR

La European Network for Housing Research ha publicat la seva Newsletter 1/2021, on hi apareixen les últimes novetats, activitats i publicacions de la Càtedra. La Newsletter està disponible al següent enllaç: https://enhr.net/wp-content/uploads/2021/03/Nl21-1.pdf

Diari de Tarragona

Els habitatges de la gent gran davant de la Covid-19 per la Dra. Blanca Deusdad Ayala.

https://www.diaridetarragona.com/economia/Las-viviendas-de-los-mayores-frente-a-la-Covid-19-20210315-0020.html

Publicació

El Prof. Dr. Sergio Nasarre Aznar participa en la monografia Condominium Governance and Law in Global Urban Context amb el capítol New challenges to Spanish condominiums in an economic and pandemic crisis.

La informació sobre el llibre està en: https://housing.urv.cat/portada/recerca/publicacions/

Gravació

Ja està disponible la gravació de la presentació del llibre “La sustitución de la renta por la rehabilitación o reforma de la vivienda en los arrendamientos urbanos” (Tirant lo Blanch, Col·lecció Dret de l’Habitatge), obra de la Dra. Rosa Maria Garcia Teruel, investigadora de la Càtedra.

Link: https://housing.urv.cat/presentacion-del-libro-la-sustitucion-de-la-renta-por-la-rehabilitacion-o-reforma-de-la-vivienda/

Premsa

El Prof. Dr. Sergio Nasarre Aznar parla per: elDiario.es sobre “Un de cada tres habitatges registrats a Espanya des de 2015 és de grans propietaris”.
Link: https://www.eldiario.es/economia/tres-viviendas-registradas-espana-grandes-propietarios_1_7278813.html

Concessió del Premi extraordinari de Doctorat a la Dra. Núria Lambea Llop

A la Dra. Núria Lambea Llop li ha estat concedit el Premi extraordinari de Doctorat de la URV, corresponent al curs 2019-2020. Doctora cum laude en Dret amb menció internacional, va defensar la seva tesi doctoral “Propuesta de un modelo de provisión y gestión de vivienda social en clave europea” el passat gener de 2020.

Aquest reconeixement es suma al Premi extraordinari de final d’estudis del màster universitari de Dret de l’Empresa i la Contractació de la URV que va rebre el 2015.