Concessió d’un nou projecte de recerca

La Càtedra d’Habitatge forma part del consorci al que la Unió Europea li ha adjudicat el projecte de recerca “The cross-border acquisition of real estate in the EU: problems which arise for citizens”, en el qual es tractaran els aspectes legals de la problemàtica de l’adquisició transnacional d’immobles dins de la Unió. Alguns tòpics que es cobriran seran la tipologia d’adquisicions transancionals i de ciutadans involucrats, sistemes europeus d’aquisició d’immobles i drets reals, probles i límits, el rol de la UE per a millorar-los, hipoteca i registre.

Curs d’estiu “Nous reptes de l’habitatge”

S’han obert les inscripcions per al curs d’estiu URV organitzat per la Càtedra d’habitatge. El curs es titula “Nous reptes de l’habitatge” i pretén ser un fòrum de debat al voltant de les novetats legislatives en matèria d’habitatge des d’una perspectiva pràctica i innovadora. Hi participaran principalment membres de la Càtedra d’Habitatge de la Universitat Rovira i Virgili, la qual cosa permetrà al mateix temps donar a conèixer la recerca i la docència que aquesta organització du a terme.

El preu són 15€ i inclou l’assitència a la jornada, una visita guiada per tres cases amb encant de Tarragona i un vermouth per finalitzar la jornada.

Més informació i inscripcions a office.housing@urv.cat.

Reunió del grup del projecte de Desnonaments

Els dies 18 i 19 de maig s’ha reunit a la Facultat de Ciències Jurídiques de la URV el grup d’investigació sobre Dret a l’habitatge i prevenció dels desnonaments, del que forma part el director de la Càtedra Dr. Sergio Nasarre. Aquest projecte és el primer estudi oficial de la Comissió Europea en relació a la promoció del dret a l’habitatge als països membres i les conseqüències dels desnonaments.

Congrés a Torino

En el marc del programa STA-Erasmus+ per a professorat, la Dra. Maria Font, membre de la Càtedra d’habitatge i del Departament de Dret privat, processal i financer, va participar en un seminari sobre dret espanyol organitzat per la Dra. Barbara Pasa responsable de dret comparat a la Universitat de Dret de Torino (Itàlia). El seminari, dirigit a 150 alumnes italians, duia per títol “El acceso a la vivienda en España: financiación hipoteria, protección de consumidores y alternativas”. La seva lliçó “La propiedad compartida y temporal en Derecho catalán y en Derecho internacional” introduia les alternatives jurídiques al lloguer i a la compra d’habitatges que va interessar tant, com sorprendre a l’auditori. (13 i 14 d’abril de 2015).

Participació a la conferència d’EUROFOUND

La Dra. Blanca Deusdad, membre de la Càtedra d’habitatge, va participar a la conferència organitzada per EUROFOUND Preventing inadequate housing: case studies, el 13 de maig a Brusel·les. Va ser discussant del workshop “Zaragoza Vivienda Housing Programme for Older People”.

TENLAW Meeting Tartu (Estònia)

El Dr. Héctor Simón, investigador de la Càtedra d’habitatge, participa aquest divendres 8 de maig a la reunió i discussió del projecte Tenancy Law and Housing Policy in Multi-level Europe, que es realitza a Tartu (Estònia).

Seminaris MUDEC

El Sr. José M. Mas i Flores, president del Col·legi d’Agents de la Propietat Immobiliària de Tarragona, impartirà la conferència “El derecho documental inmobiliario” en el marc dels Seminaris del Màster en Dret de l’Empresa i la Contractació, el dilluns 11 de maig a les 16h al seminari 2.

Entrevista a Cadena SER

El dia 3 de maig de 2015 el Dr. Sergio Nasarre va ser entrevistat a la Cadena SER, dins el programa “SER consumidor”, sobre la regulació de les tinences intermèdies: la propietat compartida (compra progressiva d’un habitatge) i la propietat temporal (compra de la totalitat d’un habitatge per un temps cert) com a noves formes d’accès a l’habitatge.

L’entrevista completa es pot consultar al següent enllaç (min. 30:13 a 36).

Finalista al Concurs d’Investigadors Novells de la FCJ URV

La investigadora predoctoral de la Càtedra d’Habitatge, Gemma Caballé, ha quedat classificada en segon lloc al Concurs d’Investigadors Novells de la Facultat de Ciències Jurídiques de la URV amb el seu treball “¿Qué es una vivienda?”, que versa sobre el concepte d’habitatge. Més info.

Participació a la Conferència COST

La investigadora de la Càtedra, Dra. Blanca Deusdad, ha participat a la Conferència COST 1402 Ageism from a Multinational, Interdisciplinary Perspective, realitzada a Dublin el 27 i 28 d’abril.