Webinar

El Prof. Dr. Sergio Nasarre participa en el webinar “L’impacte en l‘habitatge del COVID-19. Polítiques i Respostes a Irlanda i Espanya” organitzat per la Prof. Elena Bargelli de la Universitat de Pisa el dia 1 de juliol.

Es pot accedir a través de: http://web.jus.unipi.it/live/200701-covid

Super Veïns

Mútua de Propietaris i la seva Fundació inicien el Projecte “Super Veïns” per a premiar les iniciatives que estan contribuint a fer la vida més fàcil a les persones amb mobilitat reduïda durant la crisi sanitària.
Més informació en: https://www.supervecinos.es/index.php.

En aquest context el Prof. Dr. Sergio Nasarre és membre del Consell Assessor de la Fundación Mutua de Propietarios (que és partner de la Càtedra) i està dirigint una tesi sobre solidaritat intraveïnal.

Conferència

El prof. Dr. Sergio Nasarre va participat el proppassat 12 de juny al webinar Alternative Forms of Land and Property Ownership organitzat per Housing Solutions Platform amb el tema “Shared and Temporal Ownership in Catalonia”.

https://www.housing-solutions-platform.org

Consell Municipal de l’Habitatge de Reus

La Càtedra UNESCO d’Habitatge de la URV participa en Consell Municipal de l’Habitatge de l’Ajuntament de Reus, l’òrgan de participació ciutadana que té per finalitat debatre les polítiques municipals de l’habitatge.

http://www.canalreustv.cat/noticies/lajuntament-reus-crea-consell-municipal-lhabitatge

https://www.reus.cat/noticia/lajuntament-crea-el-consell-municipal-de-lhabitatge

Vídeo

Ja està disponible el vídeo de la de la presentació virtual del llibre “Los años de la crisis de la vivienda”.

Link:  https://www.youtube.com/watch?v=wheuZ3u0l-k&feature=youtu.be&fbclid=IwAR1kivJ0waWCiOzHLQ5Cag2eZ75VYHlDBc6MBLOBvVS1dHvmni7YJ1OLkN4

Premsa

Les ciutats seran segures a l’època post COVID?

Prof. Dr. Sergio Nasarre Aznar, 18-06-2020.

Blog de l’Ajuntament de Tarragona

https://tgnblog.tarragona.cat/les-ciutats-seran-segures-i-interessants-en-lepoca-post-covid/9431

 

Premsa

“Una nova bombolla: nou escenari arran de la crisis de la Covid-19”

Tarragona Digital, 17/06/2020

https://tarragonadigital.com/area-metropolitana/experts-habitatge-lloguers-crisi-coronavirus-2020

https://tarragonadigital.com/el-semafor/semafor-2020-06-17

Publicació d’article científic sobre cooperatives d’habitatges en règim de cessió d’ús

El Dr. Héctor Simón ha publicat l’article “Las cooperativas de viviendas en régimen de cesión de uso: ¿una alternativa real a la vivienda en propiedad y en alquiler en España” a REVESCO. Revista d’Estudis Cooperatius. L’article explora de quina manera aquest model pot constituir una alternativa a les tinences immobiliàries tradicionals a Espanya, l’habitatge en propietat i en lloguer, és a dir, si pot crear un tercer mercat de tinença immobiliària atorgant la deguda seguretat jurídica, flexibilitat i assequibilitat o es tracta d’una via alternativa que, de moment, no pot generalitzar-se. L’article pot descarregar-se a https://revistas.ucm.es/index.php/REVE/article/view/69165 o a https://housing.urv.cat/portada/recerca/working-papers/.

Premsa

Luc Font, “Estudiar objetivamente la jurisprudencia”

Diari de Tarragona, 4-06-2020

Presentació del llibre

Us convidem  a l’acte de presentació del 5è volum de la Col.lecció “Derecho de la vivienda” de l’editorial Tirant lo Blanch que duu per títol “Los años de la crisis de la vivienda”, obra del Prof. Dr. Sergio Nasarre, director de la Càtedra, que tindrà lloc el dijous 18 de juny a les 18h de manera virtual. La presentació anirà a càrrec de la Sra. Beartriz Corredor, presidenta del Grupo Red Eléctrica i Exministra d’Habitatge, i del Sr. Salvador Vives, director de l’Editorial Tirant lo Blanch.

El llibre, de més de 600 pàgines, és el resultat de 8 anys d’investigació recorrent els més de 14 que portem ja de crisi de l’habitatge, que comença amb la crisi subprime als Estats Units i acaba reclamant un marc legal específic per a l’habitatge, la necessitat de diversificar les seves formes de tinença i fer-les realment funcionals, així com una reorientació de les operacions actives i passives del mercat hipotecari. Preguem feu difusió de l’event  entre les persones pertanyents al vostre col.lectiu.

L’enllaç a la Sala és: https://bit.ly/2MirNKK (programa Teams)