Entitat finançadora: Comissió Europea
Coordinació: Dr. Sergio Nasarre Aznar
Socis: Càtedra UNESCO d’habitatge de la URV, Universitat de Silesia, Universitat NUI Galway, International Union of Property Owners (UIPI), l’Associació Iberoamericana del Coneixement (GECON), Luxemburg Institute of Science and Technology (LIST).
La Comissió Europea ha concedit a la Càtedra UNESCO de vivenda un projecte Erasmus plus titulat Bridging the gap in housing studies (Housing +) que té com a objectiu millorar la formació acadèmica a nivell europeu dels professionals, responsables polítics, acadèmics i la resta d’operadors en general que intervenen en el sector de l’habitatge i immobiliari.
La Càtedra UNESCO d’habitatge coordinarà durant tres anys l’elaboració de materials i recursos formatius que es duran a terme treballant conjuntament amb altres institucions expertes en matèria d’habitatge i formació com són la Universitat de Silèsia (Polònia), la Universitat Nacional d’Irlanda de Galway (Irlanda), la International Union of Property Owners (UIPI), l’Associació Iberoamericana de l’Coneixement (GECON) especialitzada en gamificació, és a dir, l’aprenentatge através de el joc i el Luxemburg Institute of Science and Technology (LIST) expert en noves tecnologies .
A través d’aquest projecte tenim l’oportunitat de poder millorar la formació acadèmica en el sector de l’habitatge a nivell europeu a través de la creació de materials formatius amb un contingut interdisciplinari juntament amb la resta de socis. En concret, hem planificat l’elaboració de sis materials formatius relacionats entre si:
1. Un curs en línia de capacitació avançada en habitatge per a aquests professionals i estudiants.
2. Una guia per incorporar la gamificació en l’habitatge.
3. Una app per poder posar en pràctica els continguts i conèixer les conseqüències de les decisions des de diversos punts de vista (consumidors, professionals immobiliaris i responsables polítics).
4. El primer manual transnacional sobre estudis de l’habitatge.
5. Diversos vídeos de formació.
6. El disseny d’un curs online sobre què implica viure en propietat horitzontal a Europa.
Esperem que aquest projecte permeti millorar la formació acadèmica en aquest sector amb l’objectiu que es reflecteixi en una major protecció del consumidor, una millora de les polítiques d’habitatge i una major professionalització d’un sector on el que està en joc és el dret humà a accedir a un habitatge digne i adequat.