Inici de la 7ª Edició del Curs d’Agent Immobiliari i Gestió de la Propietat

El dissabte 28 de setembre va tenir lloc la primera sessió de la 7ª Edició del Curs d’Agent Immobiliari i Gestió de la Propietat 2019-2020. Aquest curs de formació, que organitzen conjuntament la Càtedra UNESCO d’Habitatge de la Universitat Rovira i Virgili i el Col·legi d´Agents de la Propietat Immobiliària de Tarragona, dóna resposta a la necessitat d’acreditar un nivell formatiu per part dels qui exerceixen l’activitat immobiliària, d’acord amb el previst en la Llei 18/2007, de 28 de desembre, del Dret a l’Habitatge i en el Decret 12/2010, de 2 de febrer, pel qual es regulen els requisits per exercir l’activitat d’agent immobiliari i es crea el Registre d’Agents Immobiliaris de Catalunya. Més informació a: https://housing.urv.cat/portada/docencia/postgrau-agent-immobiliari/.

Agenda

Núm. 9, setembre-octubre 2019

Participació a un seminari a la Universitat Santiago de Compostela

La Dra. Rosa M. Garcia Teruel ha estat convidada a participar al Seminari Números, Tecnoloxía e Dereito a la Facultat de Dret de la Universitat Santiago de Compostela. La seva presentació ha versat sobre els reptes i oportunitats de l’accés a l’habitatge mitjançant el blockchain i ha tingut l’oportunitat de debatre sobre l’aplicació del Dret a les noves tecnologies.

http://redearmela.org/wp-content/uploads/2019/09/CARTAZ_PROGRAMA_NTD.pdf

Nit Europea de la Recerca

La Càtedra participa en la Nit Europea de la Recerca de la URV el dia 27 de setembre de 2019 a la Plaça Corsini de Tarragona a partir de les 16,30h presentant El Llindar: una simulació per sensibilitzar sobre el sensellarisme.

http://tarragona.nitdelarecerca.cat/ca/programacio/a/2/el-llindar-una-simulacio-per-sensibilitzar-sobre-el-sensellarisme

 

 

Participació al Congrés d’Administradors de Finques de Tarragona

El propers 27 i 28 de setembre els investigadors de la Càtedra, Prof. Dr. Sergio Nasarre. Dra. Rosa M. Garcia i Sr. Andrés Labella, participen al Congrés d’Administradors de Finques de Tarragona. La seva participació se centrarà en el futur dels lloguers d’habitatge i en la normativa d’eliminació de barreres arquitectòniques.

Publicació

Maridalia Rodríguez Padilla va inaugurar, en la revista Acento.com.do, un espai d’opinió denominat “Aleph Jurídic”. A través d’aquest analitzarà i compartirà temes jurídic social relacionats especialment amb el Dret a l’habitatge i la seva millora a la República Dominicana, els factors a superar per al desenvolupament del mercat immobiliari diversificat i inclusiu, així com les novetats jurídiques financeres que puguin repercutir de forma positiva en el mercat residencial.
La columna va començar amb un article d’opinió sobre la recent reforma a la Llei sobre fideïcomís en la República Dominica, ja que la modificació versa directament sobre l’incentiu al desenvolupament d’habitatges econòmics. Aquest primer article ha estat titulat: “La insuficiencia de la reforma de la Ley 189-11 para el desarrollo del mercado hipotecario y el fideicomiso en la República Dominicana”. La seva finalitat és contribuir en la reducció del dèficit habitacional dominicà a nivell nacional i que els avanços que puguin aconseguir-se, al seu torn, puguin ser emulats per països amb les mateixes necessitats o condicions habitacionals a nivell internacional.

https://acento.com.do/2019/opinion/8710967-la-insuficiencia-de-la-reforma-de-la-ley-189-11/

Publicació

Estela Rivas Nieto, Les consequències fiscals del micromecenatge, Forum Jurídic, Revista de l’Il.lustre Col.legi de l’Advocacia de Tarragona, núm. 66, juliol, 2019.

https://housing.urv.cat/portada/recerca/working-papers/

Premsa

¿Rehabilitar o construir nueva vivienda?

Diari de Tarragona, 14/09/2019, Dra. Rosa M. Garcia Teruel

Diari de Tarragona

“Siempre nos quedará Europa”

Dr. Federico Adan Domenech, 11/09/2019

Premsa

Project monitoring inmobiliario

Diari de Tarragona, 08-09-2019, Dra. Maridalia Rodríguez