Premsa

“Ciudades Vivas”. Sr. Francesc Garriga. Diari de Tarragona. 14/07/2019.

https://housing.urv.cat/blog-post/page/3/

 

Panel d’experts

El prof. Dr. Sergio Nasarre i la Dra. Estela Rivas han participat en las sessions de l’Agenda Urbana de Catalunya en els panels d’experts.

Més informació a  http://diaridigital.urv.cat/la-urv-acull-una-sessio-participativa-de-lagenda-urbana-de-catalunya/

Tots els vídeos de las sessions estan  http://agendaurbanacatalunya.cat/multimedia/

Consell Assessor de la Fundació Mutua de Propietarios

El Prof. Sergio Nasarre va ser designat membre del Consell Assessor de la Fundació Mútua de Propietaris, en la primera reunió d’aquest organisme a Madrid el passat 13 de juny.

http://diaridigital.urv.cat/sergio-nasarre-nomenat-membre-del-consell-assessor-de-la-fundacio-mutua-de-propietaris/

La investigadora Gemma Caballé imparteix una sessió de formació en el Postgrau sobre polítiques d’habitatge de l’escola SERT del COAC

El dia 16 de juliol la investigadora de la Càtedra Gemma Caballé va impartir una sessió formativa al postgrau sobre polítiques d’habitatge a l’escola SERT del Col·legi d’Arquitectes de Catalunya (COAC) sobre la investigació en matèria d’habitatge que es du a terme a la Càtedra UNESCO d’habitatge, així com també el seu impacte social.

Nou capítol de llibre: Comentarios a la ley catalana 15/2009, de 22 de julio, de mediación

Emma López va participar en el llibre Comentarios a la ley catalana 15/2009, de 22 de julio, de mediación en el ámbito del derecho privado y concordantes,  publicat per l’editorial Marcial Pons i dirigit per la Prof. de la Universitat de Barcelona, Isabel Viola Demestre.Es tracta d’una obra col·lectiva que analitza en profunditat la Llei de mediació vigent a Catalunya.

7ª edició del Curs d’Agent Immobiliari i Gestió de la Propietat – Fundació URV

Ja està obert el termini d’inscripció de la 7ª Edició del Curs d’Agent Immobiliari i Gestió de la Propietat que impulsa la Càtedra UNESCO d’Habitatge de la Universitat Rovira i Virgili en col·laboració amb el Col·legi d’Agents de la Propietat Immobiliària de Tarragona. La superació d’aquest curs permet acreditar la capacitació professional requerida per a actuar com Agent de la Propietat Immobiliària a Catalunya i per accedir al Registre d’Agents Immobiliaris.

Més informació a: https://housing.urv.cat/portada/docencia/postgrau-agent-immobiliari/

Ponència convidada

La Dra. Angeles Galiana ha impartit la ponència convidada “L’ensenyança del Dret a través del cinema: l’aposta de Mario Ruiz”, a la VI Jornada d’Innovació Docent: Reptes jurídico-socials a la Unió Europea: de la investigació a la docència, organitzada pel Grup d’Innovació Docent de la Facultat de Ciències Jurídiques de la Universitat Rovira i Virgili, 14 de juliol de 2019, Tarragona.

http://www.dret-privat.urv.cat/media/upload/domain_90/arxius/congressos/2019/VI_GID.pdf

Publicat l’article “A legal approach to real estate crowdfunding platforms”

La Dra. Rosa M. Garcia Teruel ha publicat recentment un article a la Computer Law and Security Review titulat “A legal approach to real estate crowdfunding platforms”. En aquest article s’analitza el finançament mitjançant plataformes de crowdfunding de l’habitatge, els riscos que poden comportar pels inversors, la possible responsabilitat civil que en sorgeixi i les modificacions legislatives necessàries per a que el finançament de l’habitatge amb aquesta modalitat sigui una alternativa a la promoció immobiliària tradicional. La versió pre-print d’aquest article es pot consultar al següent enllaç: https://housing.urv.cat/wp-content/uploads/2019/04/WP12019_GTeruel_realestatecrowdfunding.pdf

4th Affordable Housing Forum

Els dies 17 i 18 de octubre se celebrarà a Tarragona el Congrés internacional 4TH AFFORDABLE HOUSING FORUM  “Strategies towards inclusive cities”. Després d’haver passat per Suïssa, Polònia i Luxemburg, aquesta quarta edició se centra en les estratègies cap a unes ciutats més inclusives en la línia de la Nova Agenda Urbana i consistirà  en quatre panells: reptes de Nacions Unides en relació a ciutats inclusives i accés a l’habitatge, millors pràctiques a Europa, disseny urbà inclusiu i transformació digital a l’habitatge. El congrés està organitzat per l’ETH Wohnforum de Zurich i la Càtedra UNESCO d’Habitatge de la URV.

Tota la informació la trobeu a https://housing.urv.cat/transferencia/2019-2/4th-affordable-housing-forum/

Presència de la Càtedra d’habitatge a la nit de gala del Col·legi d’APIS de Tarragona

La nit del 12 de juliol  el partner de la Càtedra UNESCO d’habitatge, el Col·legi d’Agents de la propietat Immobiliària de Tarragona, va celebrar la tradicional nit de gala on els investigadors el Dr. Héctor Simón i la Sra. Gemma Caballé van assistir com a representants de la Càtedra.