Taula rodona

La Dra. Angeles Galiana ha sigut la moderadora de la taula rodona de la Tercera sessió del Congrés Internacional d’Investigadors en Immigració i Asil. IX Jornada d’Estrangeria. “Reptes en immigració i asil a la Unió Europea: perspectiva europea, internacional, nacional i comparada”, 13 de juny de 2019, Facultat de Ciències Jurídiques, Universitat Rovira i Virgili, Tarragona.

http://www.dret-privat.urv.cat/media/upload/domain_90/arxius/congressos/2019/Asilo.pdf

 

Sessió a Tarragona de l’Agenda Urbana de Catalunya

El proper dilluns 1 de juliol, a partir de les 9h. tindrà lloc al Campus Catalunya de la URV a Tarragona la quinta sessió participativa de l’Agenda Urbana de Catalunya, impulsada per la Generalitat de Catalunya. La sessió duu per títol “Dimensió ciutadana” i versarà sobre Recerca i Coneixement, Cultura i Art i Participació i Transparència.
 
 
L’enllaç per a poder-vos inscriure és el següent: https://participa.gencat.cat/processes/Agendaurbana/f/2517/meetings/88

Ponència

El Prof. Nasarre va prendre part en l’esdeveniment organitzat per la Fundació “Hay Dercho” dedicada a “La Reforma del Mercat del Lloguer a Examen. ¿Avanç o retrocés ?”, amb la ponència “El nou règim dels arrendaments urbans, en un context europeu. El RDL 7/2019 vs Europa “. L’acte es va desenvolupar a la seu del Consell General de l’Advocacia Espanyola a Madrid el passat 13-6-2019.

https://hayderecho.com/2019/05/17/evento-la-reforma-del-mercado-del-alquiler-a-examen-avance-o-retroceso/

 

Dret a l’habitatge

El proper dia 26 de juny té lloc la  sessió núm. 4 de l’ Agenda Urbana de Catalunya,  a  la seu de la UGT de Catalunya, sala Brigades Internacionals (Rambla de Santa Mònica, 10 de Barcelona). La primera sessió de les 9h està dedicada al Dret a l’habitatge

Les inscripcions són a: https://participa.gencat.cat/processes/Agendaurbana/f/2517/meetings/87

 

VI Jornada d’innovació docent

El propassat 14 de juny de 2019 el Prof. Dr. Sergio Nasarre i la Sra. Gemma Caballé van presentar una comunicació a la VI Jornada d’innovació docent de la URV sobre com la investigació en matèria d’habitatge realitzada a la Càtedra s’introdueix en la docència universitària i els reptes que encara queden pendents a resoldre al nostre país en aquest sentit com, per exemple, la necessitat de que hi hagi un estudi interdisciplinari en matèria d’habitatge amb caràcter universitari.

Entrega diplomes

El propassat dia 7 de juny es van fer l’entrega dels diplomes del Postgrau de Mediació que organitza la Càtedra amb la FURV

Premsa

“Patrimonio Cultural”, Dra. Carmen Gómez, Diari de Tarragona, 09/06/2019

5è Curs d’Estiu de la Càtedra amb presència del Dr. Marc Roark

El dia 7 de juny es va celebrar a Cambrils el 5è Curs d’Estiu de la Càtedra UNESCO d’Habitatge de la URV. El Curs, que va comptar amb un gran nombre d’assistents, va tractar sobre la protecció dels consumidors hipotecaris en la nova Llei 5/2019. La conferència inaugural va ser a càrrec del Dr. Marc Roark, professor de Dret a la Southern University Law Center (Louisiana, USA), qui a més va estar tota la setmana realitzant una estada de recerca amb la Càtedra.