Curs sobre gestió d’habitatges buits

El passat 28 d’octubre, la Càtedra d’habitatge, junt amb l’Escola d’Administració Pública de Catalunya, han organitzat el “Curs sobre gestió d’habitatges buits”, que ha tractat sobre les deficiències dels habitatges, la seva gestió a Catalunya i a nivell comparat, així com models i bones pràctiques per a que la gestió pública sigui més eficient. Diversos membres de la Càtedra han participat com a ponents.

Aquest curs s’ha realitzat en el marc del Projecte finançat per l’EAPC: Gestió de l’habitatge social a Catalunya.

Covered Bond Conference, 22 y 23 de octubre

Del 22 al 23 d’octubre, la Càtedra d’habitatge, junt amb l’Associació alemanya de bancs hipotecaris (Verband deutscher Pfandbriefbanken) organitza la Covered Bond Conference, en que es tractaran, de la mà de prestigiosos professionals de l’àmbit bancari i de la Comissió Europea, diversos aspectes d’actualitat de les cèdules hipotecàries.

Més informació

Nova professora visitant a la Càtedra d’habitatge

De l’octubre a gener hi ha una nova professora visitant a la Càtedra d’habitatge, Katarzyna Królikowska, professora de Dret de la Universitat de Varsòvia, que realitzarà una estada de recerca en aspectes de temps compartit de l’habitatge i tinences intermèdies.

Segona edició “Encuentros vivienda”

Diversos membres de la Càtedra d’habitatge han participat el 2 d’octubre a Barcelona a la 2ª edició de “Encuentros vivienda”, que reuneix als representants de tots els grups de recerca sobre habitatge a Espanya. En aquesta edició s’han dut a terme tres tallers que han tractat aspectes com les formes i modalitats d’accés a l’habitatge, així com els destinataris de les polítiques socials d’habitatge.

Aprovada una beca predoctoral

El Consell General de Col·legis d’Administradors de Finques d’Espanya ha aprovat aquest 9 d’octubre concedir a la Càtedra d’habitatge una beca per a realitzar una tesi doctoral sobre la figura de l’administrador de finques en el Dret espanyol, en referència al seu estatut i a com millorar la seva presència en el mercat immobiliari des d’una perspectiva de Dret comparat.

Inauguració Màster en Mediació

El proper 17 d’octubre a les 10h, al Centre de Formació Permanent de la FURV, s’inaugura la 3ª edició del Postgrau en Mediació, codirigit pel Dr. Sergio Nasarre i la Sra. Emma López. La conferència inaugural serà a càrrec de la Magistrada de l’Audiència Provincial de Barcelona Raquel Alastruey, sobre la “mediació en l`àmbit del dret civil”.

Defensa de treball de fi de màster en mediació

El dissabte 26 de setembre s’han dut a terme les presentacions i tribunals dels treballs de final de màster del postgrau en mediació de la FURV, dirigit per Emma López i el Dr. Sergio Nasarre. Aquest treballs permeten als estudiants substutït les pràctiques professionals per un treball final sobre la viabilitat i pla d’empresa d’un negoci en mediació en diferents àmbits.