Concessió del Projecte BBVA

La Fundació BBVA ha concedit la subvenció d’un nou projecte de recerca a la Càtedra d’habitatge. en el marc de la convocatòria Ayudas a Investigadores y Creadores Culturales 2015. Aquest projecte de recerca, sota la direcció del Dr. Héctor Simón, tractarà l’optimització de la hipoteca inversa des d’una perspectiva europea i nordamericana.

Aquest projecte tractarà la sostenibilitat del sistema de pensions i l’aplicació efectiva de la Llei de dependència. En particular, s’analitzarà la hipoteca inversa com alternativa de finançament privat i com optimitzar la seva regulació.

 

 

 

 

 

Publicació de l’article “The regulation of “inducements” in Spanish law”

El Dr. Héctor Simón, investigador postdoctoral de la Càtedra d’habitatge, ha publicat un article titulat “The regulation of “inducements in Spanish law” a la Revue internationale des services financiers, al núm. 2/2015.

Visita Tom Simecek, vicepresident de la UIPI i President de l’Associació de Propietaris de la República Txeca

El passat 21 de juliol la Càtedra va rebre la visita de Tom Simecek, vicepresident de la Unió Internacional de Propietaris (International Union of Property Owners, UIPI) i president de l’Associació de Propietaris de la República Txeca. A la reunió celebrada, molt enruiquidora, hi va haver un intercanvi de coneixements en matèria d’habitatge. El Sr. Simecek va exposar la situació actual de l’habitatge a la República Txeca, així com les últimes reformes i les noves iniciatives legals del país, sobretot en matèria d’habitatge social i d’arrendaments.

2n Workshop internacional

El 22 de juny s’ha realitzat el 2n workshop internacional Spain- South Africa- United Kindom, organitzat per la Cátedra d’habitatge. En aquest taller s’han intercanviat els resultats de la recerca dels membres de la Càtedra amb els professors Juanita Pienaar, de la Stellenbosch University i Peter Orji, del Kingston University.

Participació al Congrés ENHR

Sis investigadors de la Càtedra d’habitatge han participat, en temes d’habitatge (de lloguer, dret de l’habitatge, habitatge social, etc.) a la Conferència organitzada per l’European Network for Housing Research a Lisboa del 28 de juny a l’1 de juliol.