La Fundació Nou Lloc Habitatge Social rep el Certificat de Bona Gestió d’Habitatge Social atorgat per la Càtedra UNESCO d’Habitatge de la URV

Es tracta d’un segell de qualitat creat per la Càtedra UNESCO d’Habitatge de la Universitat Rovira i Virgili i que avalua i acredita les bones pràctiques en matèria de gestió d’habitatge social.

La Càtedra ha atorgat el certificat a Barcelona, en un acte que ha comptat amb la presència, d’entre d’altres, de la Directora de l’Agència de l’Habitatge de Catalunya, la Sra. Sílvia Grau i el President de la Fundació Nou Lloc, el Sr. Pere Esteve.  

Amb l’entrega del certificat, La Fundació Nou Lloc s’ha convertit en la segona entitat privada que rep el Certificat de Bona Gestió d’Habitatge Social, un segell de qualitat que garanteix que aplica criteris de bona gestió als seus habitatges socials i a les persones beneficiàries.

El lliurament del certificat ha tingut lloc al Hub Social de Barcelona i ha comptat amb les intervencions de la directora de l’Agència de l’Habitatge de Catalunya, la Sra. Sílvia Grau, representants de la Fundació, amb el seu President, el Sr. Pere Esteve, el seu Director, el Sr. Jordi Purrà i la seva Coordinadora Social, la Sra. Àngels Rico, el Secretari tècnic de Cohabitac, el Sr. Enric Fabra, i representants de la Càtedra, el seu director i subdirectora, els Drs. Héctor Simón i Núria Lambea respectivament, i la investigadora Jacqueline Murillo.

Durant l’acte s’ha destacat la importància d’aquest segell davant la manca d’un marc legal a nivell espanyol o català que defineixi, delimiti i harmonitzi l’activitat de les entitats gestores d’habitatge social, destacant també que el Certificat CVS és una iniciativa que permet disposar d’un estàndard de qualitat i bona gestió d’habitatge social i que s’està convertint poc a poc en un estàndard per al sector. La Càtedra ja treballa en el procés d’acreditació d’altres entitats.

Què és el Certificat de Bona Gestió d’Habitatge Social (CVS)

El Certificat de Bona Gestió d’Habitatge Social (CVS) és un segell de qualitat que avalua aspectes relatius a l’estructura de govern i gestió de l’entitat, les fonts de finançament i les estratègies econòmiques seguides, la gestió del parc d’habitatge social i els serveis oferts (tipologia, quantitat i qualitat). L’atorga la Càtedra UNESCO d’Habitatge de la Universitat Rovira i Virgili i consisteix en una avaluació de fins a 44 paràmetres classificats com a bones pràctiques en matèria de gestió d’habitatge social que es sustenten en un rigorós estudi científic a nivell nacional i internacional.

Pla d’Actuació Municipal d’Habitatge de Passanant i Belltall (Conca de Barberà)

El proppassat 27 de juliol es va presentar el Pla d’Actuació Municipal d’Habitatge de Passanant i Belltall, redactat per la Càtedra UNESCO d’Habitatge.

Premsa

El Prof. Dr. Sergio Nasarre Aznar participa a l’article “Los expertos dudan sobre el nuevo plan europeo de vivienda” del diari El País (24-7-2024).

Article disponible a: https://elpais.com/economia/2024-07-24/los-expertos-dudan-sobre-el-nuevo-plan-europeo-de-vivienda-enfriar-el-mercado-es-muy-dificil.html

La Càtedra lliura el Certificat de Bona Gestió d’Habitatge Social a la Fundació Nou Lloc

La Fundació Nou Lloc ha obtingut aquest segell que atorga la Càtedra UNESCO d’Habitatge després d’un procés d’avaluació, que certifica la correcta aplicació dels criteris de gestió adequats per als habitatges socials i les persones usuàries. L’acte va tenir lloc el dimarts 23 de juliol de 2024 i va comptar amb la presència de Pere Esteve Sala, President de la Fundació Nou Lloc; Sílvia Grau, Directora de l’Agència de l’Habitatge de Catalunya; Noemí Gómez, Directora de ICF – Institut Català de Finances;  Jordi Purrà Clarà, Director de la Fundació Nou Lloc; Àngels Rico, Coordinadora Social de la Fundació Nou Lloc; i Enric Fabra Monné, Secretari Tècnic de COHABITAC.

Més informació sobre el CVS a: https://housing.urv.cat/cvs/

 

 

 

Premsa

El Prof. Dr. Sergio Nasarre Aznar ha sigut entrevistat pel diari digital Aceprensa (22-7-2024).

Article disponible a: https://www.aceprensa.com/sociedad/vivienda/sergio-nasarre-una-mala-politica-de-vivienda-no-es-inocua-y-los-que-acaban-peor-son-los-mas-vulnerables/

Conferència “Arranca amb SIRA”

La Dra. Gemma Caballé Fabra imparteix la ponència “Tipus i diferents contractes immobiliaris” al “Arranca amb Sira”, organitzat pel Spanish International Realty
Aliança (SIRA). L’acte tindrà lloc el 22 de juliol de 2024.

Més informació a: https://siralia.com/

Primera pedra promoció d’habitatge de lloguer social

La Dra. Núria Lambea Llop va assistir a l’acte de col·locació de la primera pedra de la promoció d’habitatge de lloguer social “Les Oliveres”, projecte fruit de la col·laboració entre l’Ajuntament de Tarragona a través d’SMHAUSA, la Fundació SALAS i la Fundació Nou Lloc. L’acte va tenir lloc a Tarragona l’11 de juliol de 2024.

Més informació a: https://www.tarragona.cat/la-ciutat/noticies/noticies-habitatge/2024/col-locada-la-primera-pedra-dels-192-habitatges-de-lloguer-social-del-pp10

Conferència

El Prof. Dr. Sergio Nasarre Aznar va impartir una conferència sobre la propietat horitzontal com a política d’habitatge a la Universitat de Burgos, que va tenir lloc el 10 de juliol de 2024.

Consell Assessor del SAREB

La Dra. Núria Lambea Llop va assistir com a membre al Consell Assessor del SAREB, que va tenir lloc a Cornellà de Llobregat el dilluns 8 de juliol de 2024.

Més informació a: https://www.sareb.es/

 

Conferència

El Prof. Dr. Sergio Nasarre Aznar va impartir una conferència sobre la Llei d’Habitatge a la Universitat Complutense de Madrid el dijous 4 de juliol de 2024.