Seminaris MUDEC

La Dra. Philippa Hughes, investigadora postdoctoral a la Universitat de Liverpool i que realitza una estada de recerca a la Càtedra, va participar el dimecres 29 de maig al Seminari de l’assignatura “Contractació Immobiliària” del Màster en Dret de l’Empresa i la Contractació (MUDEC) de la Universitat Rovira i Virgili, amb la ponència “Collaborative and community-led housing; drivers governance, and challenges”.

Més informació sobre el Màster a: https://www.urv.cat/ca/estudis/masters/oferta/dret-empresa/

Podcast “Economía para quedarse sin amigos”

El Prof. Dr. Sergio Nasarre Aznar ha participat al programa “Economía para quedarse sin amigos” el dimarts 28 de maig de 2024.

El programa està disponible a: https://podcasts.apple.com/es/podcast/econom%C3%ADa-para-quedarte-sin-amigos/id1485716642?i=1000657486267

Conferència

El Prof. Dr. Sergio Nasarre Aznar imparteix una conferència al Seminari “¿Por qué los jóvenes no pueden acceder a la vivienda?”, organitzat per la Fundación Reformismo21. L’acte té lloc a Madrid el dilluns 27 de maig de 2024.

Més informació a: https://reformismo21.org/archivos/event/seminario-de-juventud-por-que-los-jovenes-no-pueden-acceder-a-la-vivienda

Enquestes projecte “Liquid Housing”

El Dr. Héctor Simón lidera el projecte “Liquid Housing”, que busca examinar i comprendre el fenomen del sensellarisme ocult a la ciutat de Tarragona, que es caracteritza per la idea que gairebé qualsevol cosa es pot considerar avui dia com un habitatge adequat. Per a obtenir dades, la Càtedra ha engegat un qüestionari, que permetrà obtenir i analitzar dades essencials per aquest projecte i poder treballar amb possibles solucions. Us animem a respondre-la i agraïm per avançat el vostre temps i la seva ajuda en la difusió:

Enquesta membre de la junta de la comunitat de propietaris (ex. President): https://forms.office.com/e/wCkb7AhFpx

Enquesta ciutadania: https://forms.office.com/e/7TDAXd2h87

Conferència

La Dra. Núria Lambea Llop participa a la jornada “Els reptes per a l’increment i la gestió del parc d’habitatge social” el dijous 23 de maig, organitzada per l’Observatori Metropolità de l’Habitatge de Barcelona (OH-B) i l’Institut Metròpoli.

Més informació a: https://www.institutmetropoli.cat/ca/noticias/reptes-increment-i-gestio-parc-habitatge-social-jornada/

Premsa

La Dra. Núria Lambea participa a l’article “España se atasca en el rompecabezas de los pisos turísticos” del diari El País (19-5-2024).

Article disponible a: https://elpais.com/economia/2024-05-19/espana-se-atasca-en-el-rompecabezas-de-los-pisos-turisticos.html

Investigadors visitants a la Càtedra UNESCO d’habitatge

La Dra. Philippa Hughes, professora de la Universitat de Liverpool, i el Sr. Rogelio Loera-Gonzalez, Cap de Planificació, Direcció i Promoció de l’Habitatge de l’Ajuntament de Guadalajara, Mèxic, realitzen una estada recerca a la Càtedra durant el mesos d’abril a juny. A més, la Dra. Hugues és beneficiària d’una beca en el marc del programa europeu d’ajudes postdoctorals “Marie Slodowska Curie Actions – Postdoctoral Felloships”, que li permetrà fer una estada de recerca a la Càtedra a partir del mes de setembre.

Premsa

El Prof. Dr. Sergio Nasarre publica l’article “La paradoja de la vivienda: derecho y activo financiero” al diari The Conversation (14-5-2024).

Article disponible a: https://theconversation.com/la-paradoja-de-la-vivienda-derecho-y-activo-financiero-228841

International Research Forum on Multi-owned Properties (IFMOP)

36 ponents d’onze països i cinc continents es reuneixen entre el dimecres 15 i el divendres 17 de maig de 2024 al Centre Tarraconense el Seminari de Tarragona per debatre sobre la propietat horitzontal i altres formes de viure en comunitat en el 7è International Research Forum on Multi-owned Properties, organitzat per la Càtedra UNESCO d’Habitatge de la Universitat Rovira i Virgili i el City Futures Research Centre (UNSW d’Austràlia).

Més informació a: https://diaridigital.urv.cat/forum-propietat-horitzontal-2024/?tv=sp

https://www.tac12.tv/tarragona/arxiu-tarragona/item/33893-experts-dels-cinc-continents-debaten-sobre-propietat-horitzontal

Diari Digital URV

El Diari Digital de la URV es fa ressò del projecte pilot que detectarà situacions de sensellarisme a Tarragona i que lidera la Càtedra UNESCO d’Habitatge (“Liquid Housing”).

Més informació a: https://diaridigital.urv.cat/projecte-sensellarisme/