Participació a les V Jornades d’habitatge social de Sevilla i a la II Trobada de Càtedres i Postgraus d’habitatge i sostenibilitat

La Dra. Núria Lambea ha participat, el 23 de febrer, en les V Jornades d’habitatge social de Sevilla, presentant la labor de transferència de coneixements de la Càtedra, basada en una recerca científica de rigor en matèria d’habitatge, en perspectiva interdisciplinària i internacional.

També ha participat, en representació de la Càtedra, en la II Trobada de Càtedres i Postgraus d’habitatge i sostenibilitat.

 

Curs “Dret Professional Immobiliari”

El 22 de febrer la Dra. Gemma Caballé va impartir el curs “Dret Professional Immobiliari” (DPI) a Saragossa.

 

Defensa Tesi Doctoral

El dia 17 de febrer de 2023 la investigadora de la Càtedra María Paula Rodríguez Liévano va defensar la seva tesi doctoral “Els drets humans a l’habitatge col·laboratiu”, i va obtenir per part dels jurats màxima qualificació.

 

El Independiente

El Prof. Dr. Sergio Nasarre ha col·laborat en un reportatge d’El Independiente.

Link: https://www.elindependiente.com/economia/2023/02/14/la-inflacion-y-el-acceso-a-las-hipotecas-amenazan-con-pinchar-la-burbuja-de-la-vivienda-de-segunda-mano/

Diari de Tarragona

El Dr. Héctor Simón participa en un reportatge del Diari de Tarragona sobre habitatges buits.

Diari de Tarragona

El Prof. Dr. Sergio Nasarre ha publicat un article titulat “Nos quieren expropiar nuestras casas” al Diari de Tarragona.

Publicació

Link: https://epjdatascience.springeropen.com/articles/10.1140/epjds/s13688-022-00376-0

Resum: En aquest article, fem una anàlisi quantitativa del contingut de 100 000 sentències judicials, amb el focus en les sentències en l’àmbit de l’habitatge. A través del modelatge temàtic i la teoria de la informació, revelem les temàtiques i els períodes més disruptius, podent-los interpretar en termes dels canvis de legislació, sentències importants de la jurisprudència i la influència de moviments socials.

Conferència

El Prof. Dr. Sergio Nasarre va impartir la conferència “Una solució distributista al problema de l’habitatge” a la Universitat CEU San Pablo.

Link: https://www.youtube.com/live/i80UrsGXhjw?feature=share