Nou projecte CEJFE sobre l’avantprojecte de llei que incorpora l’arrendament urbà al CCC

El Centre d’Estudis Jurídics i Formació Especialitzada (CEJFE) finança el projecte “L’Avantprojecte de llei d’incorporació del contracte d’arrendament de béns al llibre sisè del codi civil de catalunya: anàlisi del contracte d’arrendament urbà per a afavorir l’accés a l’habitatge”, en que participen diversos investigadors de la Càtedra UNESCO d’Habitatge. El projecte consisteix en l’anàlisi sistemàtic del text públic de l’Avantprojecte de llei d’incorporació del contracte d’arrendament de béns al llibre sisè del Codi civil de Catalunya, en particular, de les disposicions que regulen l’arrendament d’habitatge urbà (residència permanent, altres usos i habitacions).

Enllaç al projecte: https://housing.urv.cat/projecte-cejfe-sobre-lavantprojecte-de-llei-que-incorpora-larrendament-urba-al-ccc/

Assistència a la celebració dels 5 anys de la Fundació Mútua de Propietaris

La Dra. Núria Lambea va assistir, en representació de la Càtedra, a l’acte de celebració del 5è aniversari de la Fundació Mutua de Propietarios, celebrat a l’Auditori de la Pedrera, a Barcelona, el 24 de novembre.

La Fundació és partner de la Càtedra, i amb ells hem realitzat estudis d’accessibilitat d’habitatges tant a nivell espanyol com europeu. Estudis disponibles a: https://www.fundacionmdp.org/estudios-accesibilidad-observatorio/

Premsa

El Prof. Dr. Sergio Nasarre col·labora a La Vanguardia i explica la inflació i el preu del lloguer.

https://www.lavanguardia.com/economia/bolsillo/20221013/8563753/compra-alquiler-diferencia-precio.html

Congrés «20 anys del Codi Civil de Catalunya»

El 17 de novembre, el Prof. Dr. Sergio Nasarre participa al Congrés «20 anys del Codi Civil de Catalunya» organitzat pel Departament de Justícia, Drets i Memòria. Parla sobre el futur del Codi Civil i esmenta temes nous com metavers, neurodrets, etc.

Assistència a la Junta del CSIM

El passat 4 de novembre la Dra. Gemma Caballé va assistir a la junta del Clúster de Serveis Immobiliaris (CSIM) a Barcelona per conèixer el clúster i examinar possibles vies de col·laboració.

Diari de Tarragona

El Prof. Dr. Sergio Nasarre ha publicat un article titulat “Treinta años en la URV” al Diari de Tarragona.

Entrevista

Aquesta setmana la investigadora de la Càtedra Dr. Gemma Caballé ha estat entrevistada a la ràdio COPE de Granada per parlar sobre la importància de la professionalitat immobiliària, especialment, en la professió dels agents immobiliaris.

Recupera l’entrevista en: https://www.cope.es/emisoras/andalucia/granada-provincia/motril/noticias/jose-luis-escudero-importancia-profesionalidad-inmobiliaria-20221108_2385348

Premsa

El Prof. Dr. Sergio Nasarre Aznar parla per a Activos sobre la pujada dels tipus.

Link: https://www.epe.es/es/activos/20221105/bajara-precio-vivienda-espana-78139923

Premsa

El Dr. Héctor Simón parla per a El País sobre el desequilibri de rics propietaris i pobres inquilins.