Webinar

El Prof. Dr. Sergio Nasarre participa al webinar organitzat per la Comissió de Codificació d’Escòcia (Scottish Law Commission), parlant de la gestió dels morosos a les comunitats de propietaris.

Link: https://youtu.be/rss2WYtak2Q

Diari de Tarragona

El Dr. Héctor Simón participa a un reportatge de Diari de Tarragona i parla de la importància d’una diversificació de tinences immobiliàries.

Entrevista

Entrevista de la Dra. Núria Lambea per Xarxanet, on parla dels preus del lloguer i la compra, de les polítiques d’habitatge, de les dinàmiques de les ciutats, de l’habitatge social i del rol de les entitats del tercer sector.

Consultar la totalitat de l’entrevista a: https://xarxanet.org/social/noticies/nuria-lambea-lhabitatge-te-la-complexitat-que-es-un-dret-huma-i-al-mateix-temps-un

Diari de Tarragona

El Prof. Dr. Sergio Nasarre escriu per al Diari de Tarragona sobre “El fracaso de tantas y tantas experiencias comunitaristas”.

“El Pentàgon” de 8TV

El passat 18 d’octubre, el Prof. Dr. Sergio Nasarre va ser entrevistat al programa “El Pentàgon” de 8TV pel periodista Vicent Sanchís i d’altres periodistes del programa. El Dr. Nasarre va tractar temes relacionats amb els problemes de l’accès a l’habitatge, com la manca de cohesió territorial, alternatives a la dualitat compra/lloguer, manca de rehabilitació, el creixement dels fons d’inversió, mesures ineficients adoptades a Catalunya i la resta d’Estpanya, dispersió normativa, el SAREB, etc.

Participació a Jornada de debat sobre habitatge

El Prof. Dr. Sergio Nasarre i la Dra. Núria Lambea van participar, el passat 18 d’octubre, a la Jornada «Debat sobre l’habitatge: El foment de les polítiques d’habitatge des de diferents àmbits», primer com a ponents, parlant sobre les polítiques d’habitatge en l’àmbit local i la gestió de l’habitatge social en clau europea, respectivament; i posteriorment, en format de Taula Rodona, juntament amb el Sr. Josep Casas i el Dr. Jordi Bosch. Jornada organitzada pel COAC (Demarcació de Girona – Escola Sert) i per la Diputació de Girona.

Veure programa a https://formacio.ddgi.cat/curs/debat-de-lhabitatge-el-foment-de-les-politiques-dhabitatge-des-de-diferents-ambits/

Diari de Tarragona

La Dra. Silvana Canales Gutiérrez escriu per al Diari de Tarragona sobre “Reclamos por compras en línea”.

Publicació 

L’investigador predoctoral Andrés Labella Iglesias ha publicat l’article “La propietat horitzontal com a instrument per als suports a l’exercici de la capacitat” a la revista Anales Especial 2022.  

Estudiants del Postgrau en Polítiques d’Habitatge URV

Joan Rodríguez i Ana Duque, exalumnes del nostre Postgrau en Polítiques d’Habitatge, participen en l’últim número de la Revista Housing (número 17), resumint els seus treballs de fi de postgrau, els quals van merèixer la màxima qualificació.

Recordeu que tenim obertes les inscripcions per a la nova edició del postgrau, només fins al 30 d’octubre!

Aquest Postgrau us aportarà una formació única en matèria de polítiques d’habitatge, amb una visió multidisciplinar, on tractarem aspectes jurídics, arquitectònics, urbanístics, socials, tècnics i econòmics, i multinivell (local, regional, nacional i internacional). I amb professorat expert tant de l’àmbit acadèmic com professional, públic i privat.

A més, comptem amb la col·laboració de la Secretaria d’Habitatge i inclusió Social de la Generalitat de Catalunya, d’AVS gestors públics i de l’Institut Valencià de l’Edificació (IVE).

El Postgrau s’ofereix en format 100% virtual i s’inicia el 15/11/2022.

Les inscripcions, obertes fins al 30/10/2022, es poden fer a https://www.fundacio.urv.cat/ca/formacio-permanent/oferta/fitxa/?pe_codi=DPPHADA-A2-2022-3

Informació sobre el Postgrau a https://housing.urv.cat/portada/docencia/postgrau-en-politiques-dhabitatge/

Accés a tots els números de la Revista Housing a https://housing.urv.cat/portada/recerca/newsletter/

Revista Housing

Ja s’ha publicat en accés obert el núm. 17 de la revista semestral “Housing” de la Càtedra. Es pot baixar en https://housing.urv.cat/wp-content/uploads/2022/10/HousingCHURV17.pdf
Tots el números estan a https://housing.urv.cat/portada/recerca/newsletter/