Participació en Jornada sobre el Projecte “Lloguem” de Mataró

La Dra. Núria Lambea participa, el 22 de setembre de 2022, a la Jornada “Lloguer assequible i habitatge col·laboratiu: l’experiència del projecte Lloguem!”, organitzada per l’Ajuntament de Mataró i la Diputació de Barcelona, en la que es fa balanç i es presenten els aprenentatges del Projecte “Lloguem! Yes, we rent”, on la Dra. Lambea forma part del Consell Assessor.

Desè Premi «Revista Crítica de Derecho Inmobiliario»

El 19 de setembre de 2022 va tenir lloc al Col·legi de Registradors de la Propietat i Mercantils d’Espanya l’acte de lliurament del Desè Premi “Revista Crítica de Derecho Inmobiliario”, que s’ha concedit al Dr. Héctor Simón Moreno pel seu treball “La ocupació d’habitatges sense títol habilitant i els drets fonamentals i humans en conflicte” (núm. 786, 2021).

Més informació està disponible a: https://www.revistacritica.es

L’article es pot descarregar a: https://housing.urv.cat/portada/recerca/working-papers/

Curs “Dret Professional Immobiliari” de SIRA a Las Palmas

El passat divendres 16 de setembre la Dra. Gemma Caballé ha impartit el curs “Dret Professional Immobiliari” (DPI) de SIRA a Las Palmas de Gran Canària.

Jornada Europea CEPI i UIPI

El Prof. Dr. Sergio Nasarre va ser el conferenciant convidat a la jornada europea organitzada per CEPI i la UIPI sobre la realitat de l’okupació d’habitatges a Espanya. La intervenció va ser seguida per una taula rodona.

 

Càtedra Internacional de Polítiques per a la Sustentabilitat

El Dr. Héctor Simón Moreno va participar el passat 16 de setembre de 2022 a la Segona Edició de la Càtedra Internacional de Polítiques per a la Sustentabilitat. La seva intervenció va versar sobre l’habitatge i la cohesió urbana i territorial: l’experiència de la ciutat de Tarragona.

Més informació està disponible a: https://www.redflacam.com

El Periódico i Diari de Llevant

El Prof. Dr. Sergio Nasarre Aznar participa en un reportatge sobre l’evolució de l’Euribor i la situació del mercat immobiliari al Periódico i Diari de Llevant a l’edició de l’11 de setembre de 2022.

Diari de Tarragona

El Dr. Héctor Simón Moreno parla sobre l’evolució dels tipus d’interès al Diari de Tarragona a l’edició del 6 de setembre de 2022.

Més informació a: https://www.diaridetarragona.com/tarragona/hay-clientes-que-buscan-mas-seguridad-a-largo-plazo-IF12178761

Agenda de la Càtedra setembre-octubre

Ja està disponible el núm. 22 de l’Agenda d’Habitatge de la Càtedra UNESCO d’Habitatge per als mesos de setembre-octubre.

Es pot descarregar a: https://housing.urv.cat/agenda/

Publicació 

El Dr. Héctor Simón Moreno ha publicat un article sobre el Llibre Sisè del Codi Civil de Catalunya i la seva incidència en la contractació immobiliària en l’últim número de la Revista de Dret Civil. 

L’article pot descarregar-se lliurement a: https://www.nreg.es/ojs/index.php/RDC

Publicació 

El Prof. Dr. Sergio Nasarre Aznar ha publicat l’article “Llueve sobre mojado: el problema del acceso a la vivienda en un contexto de pandemia (It Never Rains but It Pours: The Problem of Access to Housing in a Pandemic Context)” en la Revista Derecho privado y Constitución, núm. 37. 

Link: https://papers.ssrn.com/sol3/papers.cfm?abstract_id=3828341