Seminari

El proppassat 29  de març el Dr. Héctor Simón Moreno va impartir una classe sobre l’ocupació d’habitatges sense títol habilitant i els drets fonamentals i humans en conflicte, en el marc del Grau propi en Administració Immobiliària de la Universitat de Burgos.

Link del curs: https://www.ubu.es/grado-propio-en-administracion-inmobiliaria-online/enlaces-de-interes/talleres-y-seminarios

 

 

Gravació

Ja està disponible la gravació de la ponència de Dr. Héctor Simón Moreno “La cohesión urbana y territorial a través de los Planes Locales de Vivienda: la experiencia de la ciudad de Tarragona” al Congrés “Innovación y Proyectos para el Desarrollo Sustentable. Nuevas perspectivas en red para las cátedras UNESCO” que va organitzar FLACAM i la xarxa de Càtedres UNESCO el proppassat 25 de març.

Link: https://www.youtube.com/watch?v=HGU4h51z0XI

 

Participació en el Consell de l’Habitatge de Tarragona

El Dr. Héctor Simón participa el proper dimecres 30 de març en el primer plenari del Consell de l’Habitatge de Tarragona en representació de la Càtedra UNESCO d’Habitatge. Aquest Consell és un òrgan de caràcter consultiu i amb capacitat d’elaborar propostes constructives que guiïn la política d’habitatge de la ciutat i és una de les propostes que contenia el Pla Local de l’Habitatge de Tarragona 2021-2026, redactat per la Càtedra UNESCO d’Habitatge. Més informació a: https://smhausa.cat/consell-de-lhabitatge-de-tarragona/

Link: http://diaridigital.tarragona21.com/tarragona-constitueix-el-consell-de-lhabitatge/

https://www.diarimes.com/noticies/tarragona/2022/03/31/l_ajuntament_tarragona_constitueix_consell_habitatge_120329_1091.html

Concurs Vols saber què investigo?

El Sr. Pablo Ruiz Osuna participarà el dimecres dia 30 de març a les 11 h en la final del Concurs de la URV Vols saber què investigo? Ha estat seleccionat d’entre 30 candidats per a arribar a aquesta final, on participen 6 predoctorals explicant la seva tesi doctoral en el Teatre Bartrina de Reus.

Vídeo: https://www.youtube.com/watch?app=desktop&v=xOfss9HWF_E&list=PL8yyYJSAXdwmxetLugzlxjsqmoiYjedsP

Links:

https://www.comciencia.urv.cat/es/vols-saber-que-investigo/

 

 

Vídeo

Ja està disponible la gravació del Webinar “La Vivienda. Situación actual y previsiones legislativas” organitzat per la Comisión científica 160 Aniversario de la Ley Hipotecaria del proppassat 17 de març on va participar el Prof. Dr. Sergio Nasarre Aznar.

Link: https://www.youtube.com/watch?v=t2HcPUWMa28

 

Publicació

El Prof. Dr. Sergio Nasarre Aznar i la Dra. Rosa M. Garcia Teruel han publicat l’article “Quince años sin solución para la vivienda. La innovación legal y la ciencia de datos en política de vivienda” (Revista Crítica de Derecho Inmobiliario, núm. 789/2022).

En aquesta contribució científica, els autors analitzen les polítiques d’habitatge dels últims anys i valoren si es van seguir els criteris de qualitat normativa en la seva publicació. Així mateix, exploren l’ús de la ciència de dades per a poder contribuir a una legislació més objectiva i basada en l’evidència, tot tenint en consideració el rol que ha de tenir la investigació en Dret en les polítiques d’habitatge.

L’article està disponible en obert al següent enllaç:

https://housing.urv.cat/portada/recerca/working-papers/

 

 

Diari de Tarragona

La Dra. Rosa Maria Garcia Teruel escriu per al  Diari de Tarragona sobre les ajudes a l’eficiència energètica.

Link: https://www.diaridetarragona.com/economia/Ayudas-a-la-eficiencia-energetica-20220321-0035.html

Xerrada

Avui dilluns 21 de març el Prof. Dr. Sergio Nasarre Aznar acompanya als membres del Rotary Club de Tarragona amb una xerrada titulada “Que estan fent amb l’habitatge”

Publicació

El Dr. Héctor Simón Moreno ha publicat l’article “La ocupación de viviendas sin título habilitante y los derechos fundamentales y humanos en conflicto” (Housing squatting and the fundamental and human rights at stake), en el núm 786 de la Revista Crítica de Derecho Inmobiliario, on repassa les últimes novetats legislatives i jurisprudencials sobre aquesta problemàtica des d’una perspectiva comparada.
Més informació en:

https://www.revistacritica.es/estudios/la-ocupacion-de-viviendas-sin-titulo-habilitante-y-los-derechos-fundamentales-y-humanos-en-conflicto/

 

Congrés

El Dr. Héctor Simón Moreno i la Dra. Maridalia Rodríguez Padilla participaran al Congrés “Innovación y Proyectos para el Desarrollo Sustentable. Nuevas perspectivas en red para las cátedras UNESCO” que organitza FLACAM i la xarxa de Càtedres UNESCO els dies 23 a 25 de març del 2022 amb la ponència “La cohesión urbana y territorial a través de los Planes Locales de Vivienda: la experiencia de la ciudad de Tarragona”.

L’objectiu del congrés és aportar idees i projectes innovadors en el marc dels Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS), així com compartir les experiències de les Càtedres UNESCO en les seves accions per a aconseguir aquests objectius i propiciar una xarxa de Càtedres per a la sostenibilitat.

Programa del congrés: https://drive.google.com/file/d/194EiFLZ6KMGJITL_-FZ28TeIZcq9Rrk-/view

Link de la inscripció:

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSenpwov6yCe4hAS0ThVc_lRui-9q1TZFEylVsj4ofNS6cn3GA/viewform