La Càtedra UNESCO d’Habitatge celebrarà un Workshop internacional per al proper 16 de març de 2018

L’acció COST ha acceptat la candidatura de la Càtedra UNESCO d’Habitatge de la Universitat Rovira i Virgili per hostatjar sessions de treball i un Workshop internacional per al proper 16 de març de 2018.

Properament us oferirem més novetats sobre l’esdeveniment.

La Càtedra UNESCO d’Habitatge contribueix en el llibre ”Tenancy Law and Housing Policy in Europe Towards Regulatory Equilibrium’’

El dret d’arrendaments urbans s’ha desenvolupat en tots els Estats membres de la UE durant dècades o fins i tot segles, però constitueix un espai molt ampli en dret comparat i europeu. Aquest llibre, editat pel Prof. Dr. Christoph U. Schmid (Centre of European Law and Politics, Universitat de Bremen en Germany), omple una bretxa important en la literatura, tenint en compte el panorama divers i complex de les polítiques d’habitatge, els mercats i la seva regulació legal a tot Europa. Els autors experts argumenten que, si bé la unificació no és políticament desitjada ni oportuna, una recomanació europea de bones pràctiques, incloent-hi els projectes de normes i els contractes per defecte que impliquin un equilibri regulador, seria un avenç significatiu.

Consultar aquí.

La Dra. Diana Marín i la Dra. Milenka Villca van presentar les seves comunicacions al XIII Congrés de Ciencia Regional d’Andalucia

El 16 de novembre de 2017 La Dres. Diana Marín i Milenka Villca van presentar les seves respectives comunicacions en el XIII Congrés de Ciència Regional d’Andalusia: Comerç internacional i ocupació: una perspectiva regional, celebrat a la Universitat Pablo de Olavide (Sevilla) els dies 15, 16 i 17 d’octubre de 2017.

La comunicació que va presentar la Dra. Marín es titula ”Mesures per a la captació d’inversió immobiliària estranger”, l’objecte va ser analitzar la introducció dels programes d’inversió en immobles a Espanya després de quatre anys de la seva implementació pel que fa al foment del turisme residencial i la generació d’ocupació i el seu impacte en el mercat d’habitatge. La comunicació va tenir lloc a la taula sobre Globalització, sector exterior, inversió directa estrangera i fluxos interregionals.

La Dra. Villca presentar la comunicació “L’eficiència energètica en l’habitatge i incentius fiscals per a promoure-la” atenent els objectius que persegueix el Reial Decret 235/2013, de 5 d’abril, en relació amb l’exigència de la certificació d’eficiència energètica de els edificis, en la comunicació s’ha analitzat l’eficiència energètica de l’habitatge i els incentius fiscals per promoure la seva incorporació o millora en els habitatges de nova construcció i habitatges construïts amb anterioritat a 2007.

El Congrés va examinar com a eix central la relació entre tots dos tòpics, que estenen la seva influència més enllà de l’àmbit econòmic i que precisen d’una reflexió i anàlisi profunda en els temps actuals i el qual va comptar amb la participació i assistència de 232 participants inscrits.

Defensa de la tesi doctoral “Una nueva regulación para los arrendamientos de vivienda en un contexto europe”, d’Elga Molina

El passat dilluns dia 13 de novembre va tenir lloc la defensa de la tesi doctoral de la Sra. Elga Molina Roig Una nueva regulación para los arrendamientos de vivienda en un contexto europeo. La tesi ha estat dirigida pel Dr. Sergio Nasarre Aznar, catedràtic de dret del Departament de Dret Privat, Processal i Financer de la URV.

El tribunal, format pel Dr. Xavier O’Callaghan Muñoz (Universidad Complutense de Madrid), el Dr. Mikel Aramburu Otazu (Universitat Autònoma de Barcelona) i el Dr. Christoph Schmid (Universitat de Bremen), va atorgar a la Dra. Molina la màxima qualificació, d’excel·lent cum laude.