14è Workshop interdisciplinar: expropiacions, assegurances i drets humans

 Tarragona, dimarts 16 d’octubre de 2018, 16h.

Campus Catalunya URV (Avda. Catalunya, 35, Tarragona)

En aquest workshop diversos experts, professionals i acadèmics, explicaran els projectes que estan desenvolupant actualment relacionats amb les expropiacions, assegurances i habitatge i dret a l’habitatge.

Programa

16.00 – 16.15  Apertura del workshop per part del Prof. Dr. Sergio Nasarre Aznar, Catedràtic de Dret Civil i Director de la Càtedra UNESCO d’Habitatge.

16.15 – 17.30 Ponències

  • “Defectes sense virtuts del sistema expropiatori autonòmic: algunes lliçons d’Anglaterra i Gal.les”, Dra. Cristina Argelich, Universitat de Cadis.
  • “L’operador banca-assegurances a l’assegurança de la llar”, Àlex Mestre, President del Consell Català de Mediadors d’Assegurances.
  • “La Carta de Drets Fonamentals de la Unió Europea i la constitucionalització del Dret privat: una nova via per protegir el dret a l’habitatge?”, Dr. Héctor Simón Moreno, Universitat Rovira i Virgili

17.30 – 18.00 Discussió

Assistència lliure. És necessita inscripció. Inscripció gratuïta.

Per a procedir a la inscripció i per a més informació, contactar a office.housing@urv.cat o al telèfon 977 55 87 24.

Ponents

Dra. Cristina Argelich Comelles. Professora Doctora de Dret Civil de la Universitat de Cadis (2017-), acreditada per ANECA a ProfessoraAjudant Doctor i Professorad’Universitat Privada (2018). Anteriorment, va ser becària predoctoral de la Generalitat de Catalunya (2014-2017), i va obtenir el Primer Premi de la XII Certamen Arquímedes del Ministeri d’Educació (2013) pel treball “L’assetjament immobiliari”. Ha fet una estada postdoctoral de tres mesos a The University of Manchester (2017).

Àlex Mestre i Perolada.President del Consell Català de Mediadors d’Assegurances, President del Col·legi de Mediadors d’Assegurances de Tarragona,  Administrador de Mestre Perolada, S.L, societatde Correduria d’assegurances, advocat en exercici, diplomat en empresarials per la UPC i Màster en Dretde l’Empresa i de la Contractació por la URV.

Dr. Héctor Simón Moreno. És Professor Lector de Dret Civil a la Universitat Rovira i Virgili, i investigador sénior de la seva Càtedra UNESCO d’Habitatge. Ha publicat diverses publicacions cientifiques (llibres, capítols de llibre, articles de revista i cròniques), i ha intervingut en seminaris, congressos i jornades tant d´àmbit nacional com internacional com a ponent i com a membre del comitè organitzador. A més, ha portat a terme estàncies d´investigació en la Universitat d´Oxford i en la National University of Ireland, així com en la seu de la Verband Deutscher Pfandbriefbanken. La seva recerca se centra en el dret a l´habitatge, els dret reals i el dret contractual.