COCEMFE Girona

A l’Assemblea General celebrada el 03/06/2020 l’entitat COCEMFE GIRONA va elegir la seva nova Junta Directiva per al rellançament de l’activitat i abordar els reptes que planteja la crisi sanitària, econòmica i social provocada per la COVID-19.

Andrés Labella assumeix la presidència, amb la intenció de convertir aquesta nova era de l’entitat en un Social Lab que implementi els 4 eixos de treball que es van decidir en les conclusions del I Congrés sobre el dret a l’autonomia personal de 2019, en què la Càtedra va contribuir amb 2 dels 20 pòsters participants.

Els 4 eixos són indivisibles i alineats amb la Convenció de Nova York (2006): promoció de drets, ciutats com a espai de socialització, tecnologia i ús de dades per a la prevenció i la creació de polítiques eficaces.

El dret a l’habitatge juga un paper fonamental com a continent per a la vida independent i permetre el dret a la família, i com a escut per a la protecció de la salut, com s’ha vist. Per tant, la promoció de l’accessibilitat i noves formes de vida a la llar, juntament amb la promoció de la diversitat de tinènces, seran línies estratègiques de desenvolupament per complir els ODS de l’agenda 2030 a la llum del CDPD.