Publicació

El passat 14 d’octubre va ser presentat el llibre titulat “Avanzando en la inclusión. Balance de logros alcanzados y agenda pendiente en el derecho español de la discapacidad”, Editorial Aranzadi, que recull les ponències i comunicacions presentades al II Congrés Nacional del Dret de la Discapacitat, celebrat a Pamplona al febrer de 2019, i que donen compte dels avenços aconseguits en els últims anys, entre els quals destaca el dret al sufragi actiu i passiu.

Com a part de la investigació que es desenvolupa a la Càtedra per a la materialització del dret a la vida independent i en comunitat reconegut en l’article 19 de la Convenció sobre els Drets de les Persones amb Discapacitat, el nostre company Andrés Labella va presentar al Congrés una ponència titulada “El rol de los entornos comunitarios en pro del derecho a la vida independiente”.

Entre les importants qüestions de l’agenda pendent del legislador, es poden trobar contribucions sobre la modificació del Codi Civil per a l’adaptació al model de suport de l’article 12 de la Convenció, la modificació de l’article 49 de la Constitució Espanyola i les propostes per a l’elaboració del Pla Nacional d’Accessibilitat Cognitiva.

Poden conèixer-se els continguts al següent enllaç:

https://www.thomsonreuters.es/es/tienda/duo-papel-ebook/avanzando-en-la-inclusion.-balance-de-logros-alcanzados-y-agenda-pendi-ente-en-el-derecho-espanol-de-la-discapacidadduo/p/10014768